Kuulumisia Muumituotteista

Kuulumisia Muumituotteista

Viimeksi innostuin Muumeista näin paljon kun lapseni olivat pieniä. Heidän kanssaan katsoimme Muumisarjat alusta loppuun ja lopusta alkuun sen seitsemän kertaa. Erilaisia Muumituotteita ostin lapsilleni joululahjaksikin. Yksi mieleenpainuvimmista lahjoista oli kolmiosainen peltipurkkisarja, jonka molemmille ostin. Mieleen ei jääneet itse purkit vaan se, mitä toinen lapsistani sanoi avattuaan lahjapaketin. Hänen reaktionsa oli: Nyt on joulupukille tapahtunut virhe. Tyhjiä Muumipurkkeja on tuonut. Sitä lapsi taivasteli pitkään. Ei auttanut vaikka kuinka selitin, että nämä ovat säilytyspurkkeja johon itse laitetaan tavaraa. Tyhjä mikä tyhjä oli tuomio.

Tänä keväänä olin päättänyt etsiä Muumituotteita verkkokauppaani sekä hyllyyni Porvoon Vanhaan kaupunkiin Nellys Art &Craft myymälään, Jokikatu 14. Ruotsin Formex-messuilla oli kuin tilauksesta kerätty kaikki siellä Muumituotteita myyvät tukkurit omaan esitteeseensä ja mallit tuotteista näkyviin omalle osastolleen niistä. Kun Suomessa ei saada enää aikaseksi edes kattavaa messua lahjatavara-alalle, niin ruotsalaiset tekevät oman esitteen ja oman osaston pelkille Muumituotteille. Sieltä löysinkin useamman firman,  josta tavaraa tilata.  Mukana oli suurinpiirtein 15 eri firmaa. Suomalaisista mukana olivat Finlayson, Martinex, Muurla ja Arabia. Joku oli saattanut unohtua brosyyristä.

Jopa brittiläinen Disaster Designs on suunnitellut oman Muumimallistonsa. Muumit ovat osoittautuneet todella kansainväliseksi brändiksi. Suomeen ja Eurooppaan tehdään omat mallistonsa ja kuten ehkä joku muukin on huomannut, niin Japaniin tehdään ihan omat mallistonsa tuotteista. 

Uusi Muumi Tv-sarja on tietysti yksi syy miksi uusia tuotteita on lanseerattu. Sarja on nyt pyörinyt useamman jakson kerrallaan ja erilaiset keskustelupalstat ovat täynnä keskusteluja siitä onko uusi animaatio onnistunut vai ei. Itse en lausu siitä mitään koska jokaiselle ikäluokalle on oma, ainoa oikea, muumianimaationsa niillä ainoilla oikeilla äänillä. 

Nyt toivon että Muumifanit löytävät verkkokauppaani ja päivittelen uusien tuotteiden kuulumiset tänne tai facebook sivulleni, joka on nimeltään yllätys yllätys, Reetan Ruutu. 

Pirjo/Reetan Ruutu
Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.